Rudolf Koivu yhdistys
Pääkuva
kuvatekstiä tälle alueelle.

Rudolf Koivun ystävät ry perustettiin Vammalassa vuonna 27.2.1992 ja rekisteröitiin 1.1.1994. Yhdistys vaalii Rudolf Koivun muistoa ja tekee hänen elämäänsä ja tuotantoaan tunnetuiksi. Se pyrkii herättämään mielenkiintoa rakastetun taiteilijan elämäntyötä kohtaan ja edistämään siihen kohdistuvaa harrastusta.

Yhdistys kerää Rudolf Koivun taideteoksia, kuvituksia, painotöitä, valokuvia, kirjoituksia ym. aineistoa. Yhdistys myös tukee Rudolf Koivun innoittamaa taidetta ja kirjallisuutta ja edistää häneen liittyvää julkaisutoimintaa.

Yhdistys järjestää näyttelyitä Sastamalassa ja tilauksesta myös muilla paikkakunnilla. Se painattaa ja myy Rudolf Koivun kuvituksiin perustuvia postikortteja ja julkaisee muitakin painotuotteita, kuten julisteita. Se kartuttaa Koivu-kokoelmaansa myös ostohankinnoin. Yhdistys osallistuu messuihin ja muihinkin keskeisiin kirjallisuustapahtumiin ja levittää asiantuntemustaan tiedusteluihin vastaamalla.

Juhlavuonnaan 2012 yhdistys toteuttaa Joutsenten reitti ry:n rahoittamaa valtakunnallista Kuvitelmista kuviksi - Rudolf Koivun ytävät ry:n juhlavuosi 2012 -hanketta, joka pyrkii lisäämään Rudolf Koivun tuntemusta sekä edistämään käsin piirtämisen ja kuvituskulttuurin säilymistä ja kehittymistä. Hankkeeseen liittyy myös 4-luokkalaisille suunnattu piirustuskilpailu, jonka tulokset julkistetaan helmikuussa 2012 Sastamalassa pidettävässä Koivu-seminaarissa.

logot