PILAPIIRTÄJÄ

Pilapiirtäjä

Koivu alkoi jo opiskeluaikanaan ansaita rahaa poliittisilla pilapiirroksilla, joita räjähdysmäisesti lisääntyvä kotimainen pilalehdistö kaipasi paikallisista ja ajankohtaisista aiheista. Hän oli siis myös poliittisen satiirin uranuurtajia monien muiden nimekkäiden taiteilijoiden, kuten Gallén-Kallelan, tavoin.

Lue lisää

SARJAKUVAPIIRTÄJÄ

Pilapiirtäjä

Koivussa syntyi jo lapsena mieltymys venäläisten satukirjojen painettuihin kuviin. Hänen satusarjakuvansa tunnetaan selkeään ääriviivaan ja laajoihin, kauniisiin väripintoihin perustuvasta tyylistä, joka ihastutti nuoria lukijoita.

Lue lisää
Banner

SATUKIRJAILIJA

Satukirjailija

Rudolf Koivun itse kirjoittamia satuja julkaistiin ainakin Joulupukki-lehdessä: ”Karitsaveli” 1915, ”Hyppäys toiseen maailmaan” 1916, ”Isäntä ja renki” 1918 ja ”Sammakoksi noiduttu prinsessa” 1918. Ne julkaistiin alaotsikolla kuvasatu.

Kielellisesti ne ovat koruttomia ja muistuttavat enemmän synopsista kuin kertomusta. Pääpaino on runsaassa ja syvällisessä kuvituksessa. Satujen juoni saattoi olla peräisin venäläisistä kansansaduista.

Lue lisää

KUVITTAJA

Kuvittaja

Suomalaisen satukuvituksen korkeaksi muodostunut taso on paljolti Rudolf Koivun esimerkin ansiota. Yliopiston piirustussalissa opittu tekniikka ja ulkoilmamaalarin kokemus loivat tukevan pohjan satuhahmojen rohkealle mielikuvituksekkuudelle, värien jännittävyydelle ja tunnelmien syvällisyydelle.

Lue lisää

TAIDEMAALARI

Taidemaalari

Vaikka Koivu vapaaksi taiteilijaksi valmistuttuaan osallistuikin vilkkaasti näyttelytoimintaan ja haki paikkaansa taiteilijapiireissä, hänen maalaustuotantonsa jäi sovinnaisena ja hivenen persoonattomana toiseksi kuvitustöille, joista sai myös paremman toimeentulon.

Lue lisää

^ SIVUN ALKUUN